Italiaanse wijn kopen

Italiaanse wijn kopen

Ben je op zoek naar een fles van je favoriete wijn uit Italië? Op bijgaande pagina staat alles wat je nodig hebt om de beste Italiaanse wijn online te bestellen of te kopen bij een van de wijnwinkels bij jou in de buurt.

Italiaanse wijn aanbiedingen en proefpakketten

Om het je alvast gemakkelijk te maken bij het selecteren van de juiste wijn, hebben we van alle webshops met Italiaanse wijn de aanbiedingen en proefpakketten op een rij gezet. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk 🙂

Bekijk alle Italiaanse wijn aanbiedingen en proefpakketten.

Overzicht webshops met Italiaanse wijnen in Nederland en België

Er zijn een groot aantal wijnwinkels en webshops met wijn online. avinturo heeft een overzicht met alle Italië specialisten en wijnwinkels met een assortiment van Italiaanse wijn voor je gemaakt. Dat is handig, alles bij elkaar.

Ga naar het overzicht van online wijnwinkels met Italiaanse wijn

goede Italiaanse wijn ontdekken en kopen

Prosecco of Chianti Classico wijn kopen?

Van de meest bekende wijnen is er uitgebreide informatie beschikbaar. Hierdoor kun je beter nagaan welke soort je online wil bestellen. Wist je bijvoorbeeld dat Prosecco helemaal geen ‘Champagne’ is zoals de Champagne uit de Franse Reims/Epernay streek? De bekende Italiaanse Prosecco wijn wordt op een andere wijze gemaakt? Lees alles over Prosecco, incl. een groot aantal Prosecco aanbiedingen en online verkooppunten in Nederland en België.

Datzelfde geldt voor de Chianti en de Chianti Classico. Voor wie geïnteresseerd is in deze heerlijke rode wijn uit Toscane: bekijk de nieuwe Chianti wijngids.

Welke Italiaanse wijn zoek je eigenlijk?

Als je eerst nog meer wilt leren over Italiaanse wijnen, dan kun je op deze website voldoende informatie vinden. Van een basisuitleg over hoe wijnen worden gemaakt, informatie over mousserende wijnen uit Italië tot informatie over het Italiaanse classificatiesysteem om wijnen te labelen op basis van kwaliteit. Bekijk de beste Italiaanse wijnen die van het DOCG keurmerk zijn voorzien. Of de DOC wijnen die daar net onder vallen. Of ga eens kijken bij de Italiaanse rode wijnen of de speciale pagina over witte wijn uit Italië.

wijnwinkel met Italiaanse wijnen

Eerst wijnen proeven en ze vervolgens online kopen

Als je gek bent van Italiaanse wijn en liever nieuwe wijnen ontdekt dan dat je steeds dezelfde blijft kopen, bekijk dan de informatie over wijnproeverijen of het overzicht met wijnbars om met vrienden of vriendinnen wijn te gaan proeven.

Voor de liefhebbers die zelf naar Italië willen om ter plaatse de beste wijnen te ontdekken is er een overzicht met alle Italiaanse wijnregio’s en een pagina met alle officiële Italiaanse wijnroutes. Wist je dat dit er maar liefst zo’n 100 zijn?

Kortom, voor iedereen keuze genoeg.

Veel (proef)plezier 🙂

drie verschillende Chianti DOCG wijnen